Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Για την σύλληψη και προφυλάκιση του Φώτη Δήμου

Την πανεργατική πορεία της 11ης Μαΐου 2011 σημάδεψε η χρήση άκρατης, ανέλεγκτης βίας, τέτοιας που συνιστά ευθέως απόπειρα ανθρωποκτονιών, τουλάχιστον. Απόπειρα και όχι τετελεσμένο έγκλημα, απλώς και μόνο από καθαρή τύχη, διότι οι 3 βαρύτατα τραυματισμένοι διαδηλώτες, από σύνολο 100 περίπου τραυματίων, χτυπημένων ευθέως από τις αστυνομικές δυνάμεις των ΥΑΤ και ΥΜΕΤ, μεταξύ των οποίων ο συμπολίτης μας Ι.Κ., ο οποίος, ως γνωστόν, εισήχθη στο Γ.Κ.Ν. Νικαίας σε προθανάτιο κατάσταση, έλαβαν εξιτήριο.
Προκειμένου να δικαιολογηθεί προφανώς η δολοφονικού τύπου καταστολή και η χρήση πρωτοφανούς βίας από μέρους τους, καθώς φυσικά και για να παραδειγματιστεί ο κάθε «αγανακτισμένος» πολίτης που δια-δηλώνει την αντίθεσή του με την κυβερνητική πολιτική, στήθηκε για άλλη μία φορά ένα έργο στο οποίο είμαστε τελικά συχνά – πυκνά θεατές (βλέπετε σχετικά πυζάμες, πράσινα παππούτσια, Μάριος Ζέρβας, ζαρντινιέρα κλ.π):
Μεταξύ άλλων, συνελήφθη βιαίως ο 21χρονος Φώτης Δήμου, σπουδαστής Τ.Ε.Ι. και εργαζόμενος, κατά τη διάρκεια που διαδήλωνε ειρηνικά, ενώ οι «γαλαντόμοι» αστυνομικοί των ΥΑΤ του έκαναν και δωράκι (sic) μία τσάντα με περιεχόμενο 4 μολότωφ, 1 αντιασφυξιογόνο μάσκα και άλλα «προσωπικά» αντικείμενα, καθώς και πλήθος χτυπημάτων (κλωτσιές, μπουνιές, ψεκασμοί κ.λπ), σύμφωνα με μαρτυρία όχι μόνο του ιδίου, αλλά και πλήθος αυτοπτών μαρτύρων – δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ, διαδηλωτων, περαστικών κ.α.) άγνωστων μέχρι τότε ατόμων στον ήδη προσωρινά κρατούμενο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Προφανώς, εισαγγελέας και ανακριτής εκώφευσαν μπροστά σε σειρά φωτογραφιών που απο-δεικνύουν την ανυπαρξία σακιδίου πριν από και κατά τη σύλληψή του, καθώς και την «εμφύτευση» του σακιδίου από έτερο αστυνομικό από αυτόν που τον συνέλαβε. Περαιτέρω, εκώφευσαν και στις μαρτυρικές καταθέσεις των ως άνω αναφερομένων αυτοπτών μαρτύρων (ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε τους δημοσιογράφους κ. Θ. Κάππου και κ. Παρθύμου). Επίσης, αγνόησαν παντελλώς το προσκομιζόμενο βίντεο, που ο κατηγορούμενος έλαβε με εισαγγελική παραγγελία από την από την εταιρεία ΑΔΕΞΑ Α.Ε. Όπως αγνόησαν και την παντελλή έλλειψη δακτυλικών αποτυπωμάτων στα «εμφυτευμένα αντικείμενα» των 4 μολότωφ, όπως προέκυψε από την δακτυλοσκόπηση, την οποία, ο ίδιος ο κ. Δήμου ζήτησε από τις αρχές.
Παρόλα αυτά, οι αντιφατικές, έωλες και ολοσχερώς ψευδείς καταθέσεις των δύο αστυνομικών οργάνων (κ. Πετρόπουλου και κ.Τσιρογιάννη), υπερίσχυσαν όλων των ανωτέρω αποδεικτικών στοιχείων, σε τέτοιο βάθμο, ώστε να θεωρηθει ότι πληρούνται στο πρόσωπό του οι προϋποθέσεις για την προσωρινή του κράτηση (διάταξη που ήδη έχει αυστηροποιηθεί, δεικνύοντας την βούληση του νομοθέτη να εφαρμόζεται μόνο κατ’ εξαίρεση).
Σε αυτές τις περιπτώσεις «ρουτίνας» -τόσο για την ελλληνική αστυνομία όσο και για την ελληνική δικαιοσύνη- και κατά τον χρόνο που αποδεικνύεται το σαθρό και το ψευδές των μαρτυρικών αστυνομικών καταθέσεων, οι Εισαγγελείς απευθύνουν την ίδια ερώτηση (πάντα στον κατηγορούμενο και ποτέ στον αστυνομικό μάρτυρα που «ξεσκεπάζεται»): «Για ποιο λόγο οι αστυνομικοί να πουν ψέματα;» «είχαν κάτι προσωπικό μαζί σου;»

Η εντατικοποίηση της αστυνομικής αυθαιρεσίας, που εξειδικεύεται στην άσκηση δολοφονικής βίας αφενός και την ενοχοποίηση αθώου κόσμου αφετέρου, με μεθοδευμένες παράνομες ενέργειες και χαλκευμένα στοιχεία, οφείλεται σ’ έναν πολύ μεγάλο βαθμό στην αντίδραση της ελλ.δικαιοσύνης, που τρέφει, συγκαλύπτει και συντηρεί στους κόλπους της τέτοια φαινόμενα. Εδώ, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε περιπτώσεις απλών πολιτών, ο καθ’ ύλην αρμόδιος Εισαγγελέας δεν άσκησε την ποινική δίωξη ως ώφειλε κατά των ανωτέρω ανδρών των ΥΑΤ για αποδεικνυόμενη παραβίαση σειράς άρθρων του Ποινικού Κώδικα που έχουν παραβιασθεί εκ μέρους τους ούτε άφησε ελεύθερο τον κατηγορούμενο -ο οποίος έτσι κι αλλιώς θα παραπεμφθεί στο ακροατήριο- διαπράττοντας κι ο ίδιος το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Η συνέχιση της τακτικής αυτής εκ μέρους των εκπροσώπων της δικαιοσύνης αναιρεί στην πράξη την ίδια την ύπαρξη της, καθως ενδεικτικά μόνο παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας, την αρχή της ισότητας, (καθώς η μαρτυρική κατάθεση ενός αστυνομικού είναι ανώτερη από μαρτυρικές καταθέσεις 10 πολιτών, βίντεο και φωτογραφίες μαζί), και κυοφορεί την αποθράσυνση της εγκληματικότητας των αστυνομικών των μονάδων ΥΑΤ. Ξέρετε, την αποθράσυνση εκέινου που εγκληματεί και δεν τιμωρείται ποτέ -μάλιστα δε επικροτείται...

Αλήθεια, κρίμα που σκοτώθηκε ο Αλέξης και δεν μπορείτε πια να τον ρωτήσετε αν ο Κορκονέας είχε κάτι προσωπικό μαζί του ...

Ας σταματήσει λοιπόν εδώ η οφθαλμοφανώς άδικη φυλάκισή του χωρίς δίκη. Ο Φώτης Δήμου θα αθωωθεί στο ακροατήριο. Δεν το λέμε εμείς, το λέει η στατιστική: όλα τα ψευδή κατηγορητήρια καταρρέουν στα δικαστήρια. Οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα.
Ας πράξουν τα δέοντα όσο είναι νωρίς.

Αθήνα 3 Ιουνίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου